Over ons

Het is het jaar 1894, als de heer G.A. (Giovanni Antonio) Maini Jr. zijn bedrijf opricht in hartje Amsterdam, op de Oudezijds Voorburgwal nr. 5. Het bedrijf is een engroshandel (lees: groothandel) en richt zich voornamelijk op Ziekenhuisverplegings-artikelen en Medische Instrumenten.       Al snel groeide de warenvoorraad van de onderneming uit naar een uitgebreid assortiment van duizenden artikelen. 1894 is eveneens het jaar dat: 

voor meer informatie klikt u hier

Op 06 mei 1904 gaat het bedrijf over in een N.V. en worden er aandelen uitgeschreven.

voor meer informatie klikt u hier

Het doel van de aandelen is om de overname en voortzetting van de handelszaak (onder firma G.A. Maini Jr.) zeker te stellen als  ‘engroshandel in ziekenverplegingsartikelen, verbandstoffen, apotheekbenoodidheden agentuur en commissiehandel, een en ander in den meest uitgebreiden zin des woords.’

In de loop der tijd is het bedrijf meerdere keren overgenomen en van eigenaar verwisseld. Onduidelijk is het waarom de -t achter de achternaam Maini is komen te staan maar zeker is wel dat wij heden ten dagen Mainit heten. Wij zijn inmiddels een besloten vennootschap en heten dus om volledig te zijn; Mainit B.V.

Ook is het bedrijf inmiddels niet meer gevestigd te Amsterdam.
Januari 2004 zijn onze activiteiten verplaatst naar Wormer (Noord-Holland).

voor meer informatie klikt u hier

Sinds juni 2019 voeren wij onze werkzaamheden uit vanaf de nieuwe locatie in Wormerveer aan de Roode Wildemanweg 5 in Wormerveer

voor meer informatie klikt u hier

Hoewel wij door de jaren heen veranderd zijn van samenstelling, vestigingsplaats en  producten zijn wij nog steeds een groothandel gericht op de toelevering van medische benodigdheden en instrumenten. Al ruim 124 jaar wordt er door Mainit B.V. met veel  gedrevenheid gewerkt op de medische handelsmarkt. Wij proberen met ons assortiment altijd aan te sluiten bij onze klantvraag.

Hoewel we trots zijn op onze lange bedrijfshistorie richten wij ons vizier óók graag op de toekomst en bewegen wij mee met de ontwikkelingen in de markt. Wij hechten grote waarde aan helderheid en transparantie en duidelijke uitleg over onze werkwijze. Door de korte lijnen binnen Mainit B.V. kunnen wij snel tot een besluit komen en inspelen op actuele ontwikkelingen. Wij staan voor een goede service, snelle levering en streven naar een zo compleet mogelijk assortiment.